Assalamualaikum…

Hari ni…sikit jer nk crita…

Ni phone baru i… hat ni yg i mampu, buat masa la ni…

Picture5

RM280 kat BJ… dia bg casing cover plastik tu jer…
Ada sapa dapat murah lagi ka… habaq mai…

I beli ni pon sebab anak i si apik ni asik meminjam phone orang dekat2 nih! pikir2 kot rosak la pulak npon orang yg mahal ni…sepasai plak nk kna beli ganti sedangkan sendiri pon tak ada…dan sebab kedua…”SERI 88” dok sound soh beli npon baru…senang nk berwassup kata mereka…”rindu kat aku ker..heh..heh..”

hish! dh melalut aku nih! tulis kat atas citer sikit jer…dah nak jadi panjang lebaq dah ni…
ok..ok..

Sebenarnya nak cerita pasai couple ni…

Hari apa ntah tak ingat der… i nak beli satay kat belakang D’kulat tu..

satay satay
Sekarang RM0.40 sen tau… Nasi Himpit RM0.50 sen. Ni gambaq lama… 2010 kot..sebelum naik harga…

nak bukak posa ngan satay kunun…ngee…
Masa I kat depan kedai satay tu..sambil menunggu kak dah kita dok bungkuih satay, mata pon melilau tengok customer2 satay yang ada kat situ… kot ada yang kenal… tapi tak der pon!

Pandang kat satu meja tu, ada suami, isteri dan anak kecil atas baby seat dalam umur setahun kot.
Suami sedang makan satay sambil berangan… anak, menguis nguis biscuit dan si isteri nampaknya sedang seperti berchatting…
Lama jugak aku perhati tapi tak kepoh pulak nak tengok minit.

Korang imagine la… suasana masa tu…
Fikiran aku, terus melukis suasana hambar, lesu, black n white…
Bagi aku suasana begini tak sepatutnya berlaku…kita pergi nak makan luar…nak hepi hepi…
Tapi, kalau dia orang hepi dengan cara tu…its ok for them, masing2 ada cara dan pendapat sendiri kan!

I sokong kawan i from SERI 88 tu… ”che pa”… dia mai makan di D’kulat, dia simpan npon dia… hormat suami n family..
I think, waktu makan is the best time to seat together n borak2. Tak kira la kat umah or kat luar…
Borak pon tengok cara la wei…tak kan sampai tercekik or tersembur… Beradap la…

Moral of the story…stop chatting or ”wassupping” bila keluar nk enjoy ngan family or friend or somebody…

Advertisements